Sprunget sikring eller automatsikring som slår fra?

Sprunget sikring eller automatsikring som slår fra?

Har du en sprunget sikring i din el-tavle eller en automatsikring som slår fra? El-tavlen og sikringerne samt automatsikringerne inklusive dit HPFI relæ i din lejlighed beskytter det elektriske system mod overbelastning. Der er to varianter af eltavler:

Gammel el-tavle med keramiske sikringer

El-tavle og kontrolpanel med jordfejlsafbryder
Hvis strømmen går, kan det skyldes, at en sikring sprunget. Ved siden af el-tavlen er en gruppeliste, der viser hvilken sikring der hører til hvilket rum, hårde hvidevarer mm.

Skifte gammel sprunget sikring

Du kan se, hvilken sikring der er sprunget, fordi den lille metalplade for enden er løsnet. Udskift den sikring som sprunget med en ny, hvis farveprik har samme farve som bundpladen i sikringsholderen. Hvor mange ampere (A) stikket er til kan ses af farvemarkeringen på stikkets bagkant. Grøn farve er 6A, rød 10A og grå er 16A. osv.

Reparer aldrig ødelagte sikringer, da dette kan resultere i brandoverbelastning.

Skift sprunget sikring, automatsikring ny el-tavle

Du kan se, hvilket automatsikring som er gået igennem, når en knap er faldet ned. Du nulstiller sikringen ved at trykke på knappen dvs. hive den op igen. 

HFI Relæ i gammel el-tavle og HPFI relæ i ny el-tavle

Et HFI relæ eller et HPFI relæ er også placeret i afbrydere. Hvis der opstår en fejl i det elektriske system, afbryder jordfejlsafbryderen strømmen. Tryk på knappen for at nulstille fejlstrømsafbryderen. For at finde ud af, hvorfor HPFI relæet eller HFI slår fra og slukker for strømmen, kan du slukke for alle sikringer og slå HFI relæet til. Tænd for sikringerne en ad gangen, indtil HPFI relæet eller HFI relæet slukker.

Hvis du ikke finder årsagen til problemer, kontakt din lokale elektriker døgnvagt i København.

Har du problemer som at sikring springer hele siden osv. læs mere via linket. 

Døgnvagt Elektriker

Døgnvagt Elektriker

Kontakt os når du har brug for en akut elektriker og vi er på din adresse indenfor en time i hele København og Nordsjælland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver går midlertidigt gennem tredje part, læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.